Regietheater

U herkent misschien het volgende dilemma: u wilt de vaardigheden van uw medewerkers uitbreiden/verbeteren d.m.v. ervaringsgericht leren, maar uw medewerkers worden al zenuwachtig bij het idee van een rollenspel.

Dat kan, niet iedereen voelt zich daar even prettig bij. Om toch binnen het ervaringsgerichte leren te blijven biedt regietheater een uitstekend alternatief.

Vooraf geïnventariseerde praktijk-/communicatiesituaties worden realistisch uitgespeeld door ervaren trainingsacteurs. Één van de acteurs is representant van het publiek (zijnde de medewerkers die de geleerde vaardigheden in praktijk moeten gaan brengen) en brengt uw medewerkers zo indirect in de ervaring van de te onderzoeken situatie. Een procesbegeleider nodigt uw medewerkers uit mee te denken en de representant/acteur steeds aanwijzingen te geven waardoor de voorbeeldsituatie een andere en gewenste wending kan krijgen. De acteur speelt op basis van de gekregen suggesties de voorbeeldsituatie steeds verder uit.

Op deze manier krijgen uw medewerkers direct inzicht in de gevolgen van hun handelen en denken, zonder dat zijzelf daarvoor in het voetlicht hoeven treden. Het is een veilige en effectieve manier van ervaringsgericht leren.

Regietheater is geschikt voor interne en externe communicatieprocessen. Voor de mogelijkheden van regietheater voor uw bedrijf kunt u contact met ons opnemen.

Theaterlink - Watervliet 93 - 2134 VV Hoofddorp - info@theaterlink.nl - 06-14350718 of 06-52537237 - KvK 34248844